Kaj smo počeli na aktivnostih od oktobra do decembra 2013?

Preizkušnja vodnikov reševalnih psov, ki so jo organizirali kolegi iz KVRP Postojna je bila več kot zanimiva. Ker na celi 16 km poti nismo našli nobenega skritega markerja, smo se že pošteno zasekirali. Vendar so nam kolegi zasolili to preizkušnjo. Noben ni bil skrit, zgrešili nismo nobenega, našli smo vse poti, opazovalci na poti pa so nam dali dobro oceno, ker smo se dobro znašli in res temeljito izvedli iskanje. Tudi preizkušnja iz prve pomoči pri ruševini je bila dobra, naša mlada reševalna psička pa je celo nakazala skritega markerja v ruševini, vendar zaradi neizkušenosti ni dovolj dolgo vztrajala.

Predstavitev v OŠ Sveti Tomaž je bila zanimiva, saj so učiteljice našminkale učence, kot da so bili malo poškodovani ob nesreči, ki je terjala evakuacijo šole. Naše vodnice z reševalnimi psi so poiskale skrite otroke v pripročnem zaklonu ob cesti. Vsi smo se nasmejali in otroci so bili izredno dobre volje in zvedavi. Hvala učiteljicam za povabilo.

V OŠ Bratov Polančičev iz Maribora so nam pripravili pravo presenečenje. Nastopali smo lahko na odru, naši psi so bili pravi igralci, učencem pa smo z našo predstavitvijo, ogledom dveh filmov o pse pomočnikih in reševalnih pse popestrili Noč branja oziroma bralnega maratona. Učenci so se tudi odzvali na naš natečaj za  literarni prispevek na temo REPKI UPANJA in napisali so nam lepe pesmice in eseje, ki jih tudi obljavljamo. Za svojo prizadevnost smo jim svečano podelili knjižne nagrade v mesecu novembru.

Preberite literarne prispevke

Vedno bolj se približujemo koncu leta, vedno bolj zanimivo je postajalo. V Zagorju ob Savi smo imeli kar dve predstavitvi. Najprej v Srednji šoli Zagorje in potem v sodelovanju s to šolo še predstavitev na osrednjem trgu z naslovom “Zasavje za zdravje”. Sodelovali smo pri iskanju pogrešanih oseb v simulirani nesreči v rudniku. Predstavitev je več kot uspela.

Ena vodnica se je konec oktobra udeležila tudi tekme FIN LAN v Kranju in zasedla zavidljivo zadnje mesto. Nič ne de, šlo je za humanitarno akcijo, v kateri je klub KVRP Kranj zbiral sredstva za socialno ogroženi družini. Reševalna psička je poskrbela, da smo čimprej darovali in šli na zaslužen počitek, no- vodnica, psička tako ali tako ni imela kaj počivat. Menim, da se je nekoliko čuvala za naslednjo iskalno akcijo v Gornji Radgoni, ki je sledila hitro za tem.

Naša dva inštruktorja sta bila v novembru tudi v Angliji na dodatnem izobraževanju in trije še v Bolgariji na snemanju filma…ha, ta pa bo na voljo na ogled drugo leto z angleškimi podnapisi.

Predstavitev na OŠ v Kidričevem pa je bila namenjena udeležencem Državnega kviza iz gasilstva. Bilo je kar veliko ljudi, naši zvesti pasji pomočniki pa potrpežljivi.

Leto je tako naokrog. Ali smo naredili veliko ali malo, to naj presodi vsak sam? Vsem članom in simpatizerjem, hvala za razumevanje, podporo in sodelovanje.

V naslednjem letu vas vabimo, da se nam priključite v novem projektu z naslovom “REPKI UPANJA”.

Comments are closed.

Scroll To Top