Ali ste vedeli, da lahko bolhe jesen in zimo preživijo v vaši dnevni sobi?

Zunaj mraz, vi pa ste s svojim štirinožnim prijateljem prijetno zleknjeni na kavču v topli dnevni sobi. Ni nujno, da ste zadovoljni samo vi in vaš kosmatinec, tudi bolham na toplem prav nič ne manjka.
Bolhe so nadležni majhni zajedavci, ki imajo veliko družino Bolh poznamo več vrst. Psi imajo navadno mačjo bolho (Ctenocephalides felis), veliko od 2 do 3 mm, ki se hrani s krvjo. Na živali je le 5 % odraslih bolh, 95 % bolh v okolici pa je v obliki jajčec, ličink in bub.

Odrasla bolha na dan izleže do 40 jajčec, ki padejo s psa. Iz njih se razvijejo ličinke, ki se po navadi skrijejo v temne kote in špranje, oblazinjeno pohištvo, preproge, sedeže v avtomobilih, postelje, pasja ležišča itd. Tam se zabubijo in čakajo, da mimo pride primeren gostitelj. Čakajo lahko več mesecev, tudi pozimi. Ko v bližini začutijo primerne vibracije in toploto, se iz bube izleže mlada bolha, ki skoči na psa.

Bolh na psu običajno ne opazimo, dokler se ne namnožijo. Ko pregledujemo kožuh, iščemo skupek črnih pik med dlako. To so bolšji iztrebki, ki se ob stiku z mokro vato obarvajo rdeče, saj vsebujejo posušeno kri. Če na psu najdemo bolho, pomeni, da jih ima že zelo veliko.

Svojega kosmatinca zaščitite tudi jeseni in pozimi

Fypryst Combo je zdravilo z edinstvenim načinom delovanja na bolhe, klope in uši. Uničuje odrasle bolhe, jajčeca in ličinke bolh na živali in v njeni okolici.
Kombinacija fipronila in S-metoprena je ena od najbolj preizkušenih in varnih za odpravljanje zunanjih zajedavcev pri psih in mačkah in za zaščito pred njimi.
Posebno oblikovana pipeta omogoča hiter, enostaven in varen nanos zdravila na kožo živali.

Fypryst Combo je varen za pasje in mačje mladiče od 8. tedna starosti dalje ter tudi za breje živali in živali v laktaciji. Na voljo je v 4 različnih jakostih za pse in 1 jakosti za mačke in dihurje.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem.

FYPRYST-COMBO_pack_ALL

Comments are closed.

Scroll To Top