• Vsak prispevek šteje!

Humanitarne akcije

HUMANITARNA AKCIJA “REŠEVALCI Z MRZLIMI SMRČKI”

HUMANITARNA AKCIJA “Z MALO DOBROTE DO SREČE NA VRVICI”

Reševalni psi in psi pomočniki?  Seveda, kdo pa drug.
Modri ljudje pravijo, da ne naključje, ampak naša izbira spremeni našo pot. Pomembno je, kako in kdaj začnemo svojo pot, naša osamosvojitev pomeni, da gradimo svoje življenje v odnosu so drugih na enakopravnih temeljih. Pravzaprav to pomeni, da smo drugačni, bolj samozavestni. Pomembno je, da se odločimo in sledimo svoji odločitvi.

A je Z MALO DOBROTE, možno priti DO SREČE NA VRVICI?

Asistenti na štirih tačkah so neprecenljiva pomoč ljudem, ki potrebujejo tako pomoč zaradi svojih telesnih pomanjkljivosti, saj pes pomočnik prispeva k zadovoljstvu, prijateljstvu, sproščenemu človeškemu duhu, svobodi…

Sreča je včasih kot metuljček. Bolj tečete za njim, bolj beži od vas. Ko pa najmanj pričakujete, vam nežno prileti na odprto dlan. Prav takole se je zgodilo našim prijateljem, ki so si močno želeli osebnega asistenta na štirih tačkah.

Veliko ljudi, se je morda tudi zaradi nenadne hendikepiranosti, oddaljilo od sočloveka, od prijateljev. Pes pomočnik pa jih je pripeljal nazaj v življenje, ponovno so občutili dotik, razumevanje, neskončne poglede ljubezni, prijateljstvo brez besed in vdanosti. Pes pomočnik pomaga izraziti določene omejitve, ki pomenijo pridobitev samospoštovanja in spoštovanja drugih. Če zmorejo oni, zmoremo tudi mi. Svoje življenje kjerkoli že smo, in karkoli že smo, moramo nadgraditi s tistim kar imamo.

Reševalni psi so nepogrešljivi pri iskanju pogrešanih oseb.

Naše udejstvovanje v humanitarne namene je v nas samih. Iskali smo zaklad, ki bi napolnil naša srca. Pravijo, da leži pod mavrico. Zato smo žarek humanitarnih potreb usmerili v prizmo novih dejavnosti, in glej, lepo se je razpršil: Rdeča nit je vzgoja reševalno iskalnih timov, vodnikov in njihovih štirinožnih prijateljev. Rezultati na tekmovanjih in uspehi v realnih reševalnih akcijah kažejo na dobro pripravljenost. Bele širjave, zelene planjave, sive stavbe so področja našega delovanja. Povsod se znajdemo, smo kot doma.

REPS Maribor (Društvo za reševalne pse Maribor)  Vas vabi, da z malim prispevkov sodelujete v VELIKI humanitarni akciji “REŠEVALCI Z MRZLIMI SMRČKI” ali  “Z MALO DOBROTE DO SREČE NA VRVICI”. Vsak EURO šteje, zato pomagajte nam, da bomo mi lahko pomagali drugim.

Bi želeli biti del tistih, ki se trudijo za boljši vsakdan ljudi, ki potrebujejo psa pomočnika? Bi tudi vi želeli prispevati k šolanju reševalnih psov, ki so ključnega pomena pri iskanju pogrešanih oseb? Nič lažjega. V kolikor boste donirali vsaj 10 Eur boste prejeli zanimiv Koledar društva.

Hvala!

Comments are closed.

Scroll To Top