Leto 2015 smo začeli več ali manj uspešno

a) Leto 2015 smo začeli več ali manj uspešno. Imeli smo več predstavitev našega delovanja in reševalnih psov po celi Sloveniji, organizirali smo Malo pasjo šolo ter posneli nekaj udarnih oddaj:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/radijska-tribuna/174317935:  Po zadnjih odmevnih primerih podtikanja strupenih vab za pse v mariborskem mestnem parku in mučenja psa pri Lenartu preučujejo na mariborski občini možnost, da bi področje odgovornega lastništva psov podrobneje uredili z odlokom. O tem, kako bi ga bilo treba urediti, smo v Radijski tribuni govorili s sogovorniki iz Kinološkega društva Maribor ter SLO-CANIS. Oddajo je pripravila Vesna Martinec)

https://vijesti.hrt.hr/288550/skolovanje-pasa-za-trazenje-zalutalih: Zanimivo je bilo na taboru reševalnih psov v Rovinju, kjer smo se ob veliki vročini preizkušali na različnih terenih).

https://www.youtube.com/watch?v=EXm9rgFs4To&feature=youtu.be: Oddaja Na glas – pogovor o  reševalnih psih)

- https://www.lokalec.si/novice/report-14-video/ (po 22 minuti se je na posnetku pojavila naša reševalna psička Lajka)

- https://www.lokalec.si/obcine/report-21-video/ Kdo vas lahko najde če se izgubite?)

- https://ava.rtvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-3-del/ava2.174315063/ OD MINUTE 42.45  DO 59.10 Tjaša in Don (3 del Oddaje Dobro jutro na RTV SLO)

b) V začetku leta smo izvedli mini lavinski tečaj kar na Pohorju, kjer so nam upravljalci smučarksih prog naredili velik kup snega.

c) Leto smo pričeli s predavanjem o prvi pomoči, nameravamo pa se usposobiti tudi na poglobljenem Tečaju prve in nujne medicinske pomoči za certificirane prve posredovalce. Tečaj traja deset srečanj in je zelo celovit. Do prihoda poklicnih reševalcev je potrebno nuditi prvo pomoč, ta pa mora biti strokovna in ustrezna. Tečaj je drag, saj znaša po osebi cca 320 Eur. Vašo morebitno donacijo bomo namenili izključno temu izobraževanju za 7 vodnikov reševalnih psov.

d) Maja meseca je v Ljubljani potekala MOL mednarodna vaja vodnikov reševalnih psov. Seveda smo bili zraven z REPSovo ekipo. V ta namen smo opravili tudi kar nekaj treningov na poligonu na Igu in KLI Logatcu.

e) Pridružili so se nam novi vodniki reševalnih psov in ustanovili smo novo sekcijo pod vodstvom Primoža Ženka iz Postojne.

f) Poizkusili smo se na nekaj mednarodnih izpitih IRO (Madžarska, Slovenija, Hrvaška, Češka…) in bili zelo uspešni. Ponosni smo na dejstvo, da je naša članica Hojka Kraigher uspešno s svojim Logijem opravila IRO izpit Reševanje iz vode, saj je to verjetno sploh prvi uspešno opravljen izpit iz discipline REŠEVANJE IZ VODE, vodnice iz Slovenije.

g) Tudi preizkušnja REZ enot na Lokvah je bila za nas uspešna, prav tako so bili tabori v Višnjanu in Plataku zanimivi in zelo poučni, vaja v Vojniku pa je bila več kot osvežujoča, saj nam je vsem udeležencem organizatorka, Tinca Kolman,  priredila super treninge z mednarodnim inštruktorjem Renejem.

h) Po dolgem času se bo članica REPS udeležila 21.  svetovnega prvenstva vodnikov reševalnih psov, ki bo letos na Danskem v mesecu septembru. Za namene priprave se je udeležila nadvse vročega IRO treninga na ruševinah v Tritolu v Avstriji in tudi treninga v Spaleništu na Češkem. Želimo ji vso srečo in držimo pesti in šape za čimboljšo uvrstitev.

Comments are closed.

Scroll To Top